#ΜένουμεΣπίτι 29 Μαΐου 2020

Όλοι εμείς, στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, #Μένουμεσπίτι παραμένοντας πιστοί στο καθιερωμένο ραντεβού μας.

Αυτή την Παρασκευή 29 Μαΐου, στις 2 μ.μ., παρουσιάζουμε το Κοντσέρτο για σαξόφωνο και Ορχήστρα του άκρως δημιουργικού Αντρέι Εσπάι. Έργο εκρηκτικό με επιρροές από τον Ντμίτρι Σοστακόβιτς, αλλά και την τζαζ. Σε αυτή τη συναυλία συμπράττουμε, για πρώτη φορά,  με τον θρυλικό Βλαντίμιρ Φεντοσέγιεφ.

Σολίστ, ο διεθνώς αναγνωρισμένος βιρτουόζος του σαξόφωνου Θεόδωρος Κερκέζος.

Διευθύνει ο πολυβραβευμένος Βλαντίμιρ Φεντοσέγιεφ.

Το κανάλι μας στο You Tube πατήστε εδώ.


Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 25-05-2020

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι Συμμετέχουμε στο Πρόγραμμα "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός" του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με 12 Συναυλίες σε Εμβληματικούς Αρχαιολογικούς Χώρους.


#ΜένουμεΣπίτι 22 Μαΐου 2020

Όλοι εμείς, στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, #Μένουμεσπίτι παραμένοντας πιστοί στο καθιερωμένο ραντεβού μας.

Αυτή την Παρασκευή 22.05, και για μια εβδομάδα,  η Μουσική συναντά τον Χορό. μέσα από γοητευτικές σελίδες της μουσικής μπαλέτου και καθηλωτικές χορογραφικές δραματοποιήσεις.

Ερμηνεύουμε δύο ιδιαίτερες συνθέσεις του Νταριούς Μιγιώ (1892-1974):

"Η δημιουργία του κόσμου», μπαλέτο, έργο 81a

«Ο άνθρωπος και η επιθυμία του», μπαλέτο έργο 48 (αποσπάσματα)

Η χορογραφία ανήκει στους Millicent Hodson και Kenneth Archer.

Χορεύουν απόφοιτοι και σπουδαστές της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης.

Διευθύνει ο Στέφανος Τσιαλής.

Μια συνεργασία με το Ίδρυμα Fluxum, το Flux Laboratory και τον Ο.Μ.Μ.Α

Η συναυλία με τίτλο Creation du Monde Ι/ΙΙ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 & την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Millicent Hodson και Kenneth Archer, χορογράφοι

Fernand Leger, σκηνικά - κοστούμια

Απόφοιτοι και Σπουδαστές της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης

Για το πρόγραμμα της συναυλίας πατήστε εδώ.

Το κανάλι μας στο You Tube πατήστε εδώ.


#ΜένουμεΣπίτι 15 Μαΐου 2020

Όλοι εμείς, στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, #Μένουμεσπίτι παραμένοντας πιστοί στο καθιερωμένο ραντεβού μας.

Από σήμερα στις 14:00 και για μια εβδομάδα η μυθιστορηματική Δέκατη Συμφωνία του Ντμίτρι Σοστακόβιτς, θα είναι διαθέσιμη στο κανάλι μας στο YouTube. Πρόκειται για αριστουργηματική έκφραση των φόβων και της αγωνίας του ιδιοφυούς δημιουργού για το σοβιετικό καθεστώς, που στο τελευταίο μέρος αφήνει να φανούν οι ελπίδες που γεννά η μετα- Στάλιν εποχή.  Μια από τις κορυφαίες συνεργασίες της Ορχήστρας μας με τον ζωντανό θρύλο Βλαντίμιρ Ασκενάζυ, ο οποίος προσεγγίζει τον Σοστακόβιτς με την ιδιαίτερη ευαισθησία που επιτρέπουν κοινά τους βιώματα.

Για το πρόγραμμα της συναυλίας πατήστε εδώ.

Το κανάλι μας στο You Tube πατήστε εδώ.


#ΜένουμεΣπίτι 8 Μαΐου 2020

Όλοι εμείς, στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, #Μένουμεσπίτι παραμένοντας πιστοί στο καθιερωμένο ραντεβού μας.

Πέρασαν κιόλας είκοσι επτά χρόνια από την «ιστορική για την ελληνική μουσική ζωή» όπως χαρακτηρίστηκε,  πρώτη παρουσίαση της Συμφωνίας των Χιλίων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Συναυλία που μαγνητοσκοπήθηκε για αρχειακούς σκοπούς. Και είναι αυτή η συγκινητική σύμπτωση, που επιτρέπει για πρώτη φορά από την αρχή των μέτρων, που μας επέβαλαν αποχή από τις ζωντανές εμφανίσεις, να μείνουμε πιστοί στο πρόγραμμά μας. Παρουσιάζοντας την μεγαλειώδη Όγδοη σήμερα, όπως είχαμε υποσχεθεί, έστω, στην αρχειακή μαγνητοσκόπηση εκείνης της βραδιάς. Να λοιπόν, που ολοκληρώνεται, με πολύ διαφορετικό τρόπο από αυτόν που είχαμε ονειρευτεί, ο φιλόδοξος Κύκλος Μάλερ, που ξεκίνησε το 2015. Με ένα έργο κολοσσιαίων απαιτήσεων, οι οποίες του έδωσαν το προσωνύμιο «Των Χιλίων» λόγω του τεράστιου όγκου μουσικών και χορωδών που απαιτεί. Ένα έργο που προκαλεί τα όρια της Συμφωνίας. Που ξεχωρίζει για τη δύναμη των μηνυμάτων του. Η Όγδοη υμνεί τον Έρωτα ως κινητήρια δύναμη της ζωής, ως τη μόνη σωτηρία του Ανθρώπου, αλλά και ως ουσία της επικοινωνίας του με τον Θεό. Η εκτέλεση, υπό τον σπουδαίο Jacek Kaspszyk, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Χ. Λαμπράκης, στις 9 Απριλίου 1993 σε συνεργασία με τον ΟΜΜΑ.

Για το πρόγραμμα της συναυλίας πατήστε εδώ.

Το κανάλι μας στο You Tube: http://bit.ly/34uLJAA


#ΜένουμεΣπίτι 1 Μαΐου 2020

Όλοι εμείς, στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, #Μένουμεσπίτι παραμένοντας πιστοί στο καθιερωμένο ραντεβού μας.

Αυτή η Παρασκευή είναι ιδιαίτερη. Εργατική Πρωτομαγιά, αλλά και η πρώτη μέρα του τελευταίου μήνα της ‘Ανοιξης. Έτσι, στις 2 μ.μ, επιλέγουμε να παρουσιάσουμε το δημοφιλές Καρναβάλι των Ζώων του Καμίγ Σαιν- Σανς. Στο πιάνο μαζί μας συμπράττουν η θρυλική Μάρτα Άργκεριχ και η διεθνώς καταξιωμένη μαθήτριά της, Θεοδοσία Ντόκου, υπό τον καλλιτεχνκό μας διευθυντή Στέφανο Τσιαλή. Την αφήγηση αναλαμβάνει η Γαλλίδα ηθοποιός Αννί Ντυτουά.

Το έργο θα παραμείνει στο κανάλι μας στο Youtube για μια εβδομάδα.

Το κανάλι μας στο You Tube: http://bit.ly/34uLJAA