Κώστας Σίσκος

ΚOΡΝΑ

Βιογραφικό

Ο Κώστας Σίσκος είναι Κορυφαίος Α΄στα Κόρνα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών από το 2003.


Γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Εκεί, ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στη μουσική, μέσω της Φιλαρμονικής «Καποδίστριας», όπου και γνώρισε το κόρνο. Συνέχισε τις σπουδές του στην Αθήνα, πρώτα στο ωδείο Ραϋμόνδη, και έπειτα στο Oρφείο Ωδείο από όπου και πήρε δίπλωμά το 1994, με καθηγητές τους Σπύρο Καίσαρη και Βαγγέλη Σκούρα. Για τα επόμενα χρόνια παρακολουθούσε τα σεμινάρια των F.Orval, Ab Coster, Α. Clarke, D.Wick, και τελικά το 2000 εισήχθη στην Ακαδημία του Gratz για μεταπτυχιακές σπουδές με τον Hector McDonald, όπου, εκτός από το σύγχρονο γαλλικό κόρνο, μελέτησε το βιεννέζικο και το φυσικό κόρνο.


Ως σολίστ έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα, με την Ορχήστρα Δωματίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Ε.Λ.Σ.), την Κ.Ο.Α., την Ορχήστρα των Πατρών (με την οποία έχει παίξει εκτός των άλλων και το σόλο από τον «Ιούλιο Καίσαρα» του Handel), την Καμεράτα και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Θ.) σε έργα J.Haydn, W.A.Mozart, Hϋbler, Αντωνίου και Χατζή, και στην Αυστρία με την Ορχήστρα της Ακαδημίας του Gratz με το κονσέρτο Νο.1 του R. Strauss.


Έχει συνεργαστεί με την Ε.Λ.Σ., την Καμεράτα, τη Συμφωνική ορχήστρα Αθηνών, και την Ορχήστρα των Πατρών, στην Ελλάδα, με τη Συμφωνική της Βιέννης, την Konsectus musicus, και την Conzert Verein στην Αυστρία καθώς και με την ορχήστρα της όπερας της Πράγας και τη Borusan Philarmoni της Κωνσταντινούπολης, κάτω από την μπαγκέτα μεγάλων μαέστρων όπως οι N. Harnocurt, K. Nagano, και A.Fisser, κα.


Το 2000 μετά από εξετάσεις πήρε τη μόνιμη θέση του 1ου κόρνου στην Ε.Λ.Σ. και τρία χρόνια αργότερα πέτυχε στις εξετάσεις για τη θέση του 1ου κόρνου της Κ.Ο.Α. της οποίας είναι μόνιμο μέλος σήμερα.

                             

Λιγότερα Περισσότερα

Συμπράξεις με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών


Συμφωνικές Συναυλίες

Συμφωνία «του Διός»

Πεμ. 07 Μαΐου 2026, 20:30

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Περισσότερα

Πληροφορίες προσέλευσης θα ανακοινωθούν

Εισιτήρια


Συμφωνικές Συναυλίες

Συμφωνία «του Διός»

Τετ. 06 Μαΐου 2026, 20:30

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ

Περισσότερα

Πληροφορίες προσέλευσης θα ανακοινωθούν

Εισιτήρια


Συμφωνικές Συναυλίες

Συμφωνία «του Διός»

Δευ. 04 Μαΐου 2026, 20:30

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Περισσότερα

Είσοδος ελεύθερη

Εισιτήρια


Συναυλίες Μουσικής Δωματίου

Μια βραδιά στη Λιλιπούπολη

Δευ. 15 Δεκεμβρίου 2025, 20:30

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ

Περισσότερα

10€ γενική είσοδος, 5€ εκπτωτικά

Εισιτήρια


Συμφωνικές Συναυλίες

Σολίστ της ΚΟΑ 20.02.2021

Σαβ. 20 Φεβρουαρίου 2021, 22:00

Η συναυλία μεταδίδεται δωρεάν στη Σελίδα Facebook και το κανάλι YouTube της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Περισσότερα


Συναυλίες Μουσικής Δωματίου

Γαλλία–Ελλάδα, ένας μουσικός περίπατος

Δευ. 18 Φεβρουαρίου 2013, 20:30

ΩΔΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ

Περισσότερα


Συναυλίες Μουσικής Δωματίου

Συναυλία του Κουιντέτου Ξύλινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

Τρι. 29 Ιανουαρίου 2008, 20:30

ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΟΥΤΣΟΥ

Περισσότερα


Συναυλίες Μουσικής Δωματίου

Χριστουγεννιάτικη συναυλία του κουιντέτου «METALLON»

Δευ. 16 Δεκεμβρίου 2013, 20:30

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ (ΑΙΘΟΥΣΑ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ)

Περισσότερα

Τιμή: 15€
Εκπτωτικό: 10€

Εισιτήρια


Συναυλίες Εκτός Έδρας

Συναυλία στο Άργος

Σαβ. 19 Ιουλίου 2014, 21:00

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΟΥΣ

Περισσότερα


Συναυλίες Μουσικής Δωματίου

Ο ήχος της ανακύκλωσης

Δευ. 04 Μαΐου 2015, 21:00

Το Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών της Κ.Ο.Α. «Metallon» συμπράττει με τον multiplayer, κατασκευαστή πρωτότυπων μουσικών οργάνων, Παναγιώτη Στέφο.

GAZARTE

Περισσότερα

20€ ,15€, 10€

Εισιτήρια