Τρεις Μουσικοί, Πικάσσο, 1921

Διαρκές Σεμινάριο Μουσικής Δωματίου

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ανακοινώνει την διεξαγωγή του Διαρκούς Σεμιναρίου Μουσικής Δωματίου για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25, εντάσσοντάς το στις εκπαιδευτικές της δράσεις. Το Σεμινάριο τελεί υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη του βιολοντσελίστα Άγγελου Λιακάκη και έχει ως στόχο την εξοικείωση και ενδυνάμωση των νέων σπουδαστών στη συνθήκη της μουσικής συνύπαρξης καθώς και την εμβάθυνση στο ρεπερτόριο της μουσικής δωματίου.

• Το εργαστήριο απευθύνεται σε εγχόρδους, πνευστούς και πιανίστες, προχωρημένους μαθητές ωδείων (επίπεδο Ανωτέρας), φοιτητές Μουσικών Τμημάτων, αποφοίτους, καθώς και σε ήδη σχηματοποιημένα σύνολα μουσικής δωματίου.

• Το Σεμινάριο αποτελείται στο σύνολο από επτά μαθήματα, διάρκειας μιάμισης ώρας έκαστο. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των μαθημάτων είναι οι εξής:
9 Νοεμβρίου, 7 Δεκεμβρίου, 11 Ιανουαρίου, 1 Φεβρουαρίου, 22 Φεβρουαρίου, 15 Μαρτίου και 12 Απριλίου.

• Τα μαθήματα του Σεμιναρίου διεξάγονται στην αίθουσα δοκιμών της Κ.Ο.Α. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και είναι ανοικτά στο κοινό.

• Η τελική συναυλία των μουσικών συνόλων του Σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος), σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.

• Για την κατά το δυνατόν πιο λειτουργική και ομοιογενή διαμόρφωση των συνόλων ενδέχεται να ζητηθεί από τους αιτούντες σύντομη ακρόαση δέκα περίπου λεπτών σε ρεπερτόριο της επιλογής τους. Εφόσον κριθεί αναγκαία, η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

• Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές ως και τις 18 Οκτωβρίου 2024. Το κόστος συμμετοχής είναι 250 ευρώ ανά άτομο για όλο το Σεμινάριο.

• Για αιτήσεις συμμετοχής ή περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Aρετή Δανδάκη στο e-mail projects@koa.gr.