Βασίλης Σούκας, Γιώργος Μάνδυλας, Αστέριος Πούφτης, Αντίλοχος Τρανός

Φεστιβάλ «ΜουσιΚώς», συναυλία κουαρτέτου εγχόρδων «Αέναον» στην Νίσυρο

Συναυλίες και δράσεις στο Νότιο Αιγαίο: Ρόδος, Κως, Κάρπαθος, Κάσος, Νίσυρος και Χάλκη 
Συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με τη συμμετοχή των δήμων Ρόδου, Κω, Καρπάθου, Κάσου, Νισύρου και Χάλκης

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, σε συνεργασία με τη Διεθνή Παρέμβαση για την Αειφόρο Ανάπτυξη και την Ποιότητα Ζωής «Επόμενη Ημέρα-ΑΜΚΕ» και την «P-artofthesolution» συνεχίζει για έκτη χρονιά το Φεστιβάλ «ΜΟΥΣΙΚΩΣ». Το Φεστιβάλ δημιουργήθηκε με στόχο την παρουσίαση εκδηλώσεων υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, την προώθηση ενός ευρύτατου συνεργατικού σχήματος μεταξύ τοπικών αρχών, μουσικών και εκπαιδευτικών φορέων, την ανάπτυξη της περιφέρειας, την επαφή με ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και ένα ευρύτερο άνοιγμα στον πολιτισμό. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 9 συναυλίες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό: δύο συναυλίες στην Κω, τρεις στη Ρόδο, ενώ οι υπόλοιπες θα υλοποιηθούν στα νησιά της Καρπάθου, της Κάσου, της Νισύρου και της Χάλκης. Το ρεπερτόριο των συναυλιών του Φεστιβάλ είναι ευρύτατο και εκτείνεται από την κλασική μουσική έως την οπερέτα και την κινηματογραφική μουσική και θα ερμηνευτεί από εξέχοντα σύνολα της Ορχήστρας.

Το Φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την αμέριστη υποστήριξη και αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του ΕΟΤ και του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, του Δήμου Ρόδου-Δ.Ο.Π.Α.Ρ., του Δήμου Κω-Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ, του Δήμου Νισύρου, του Δήμου Χάλκης, του Δήμου Καρπάθου-Κ.Ο.Π.Α.Π. και του Δήμου Κάσου-ΚΟ.ΔΕ.ΔΗ.Κ. και με τη συνδρομή του ΒΑΚΟΥΦ Κω.

Ειδική μνεία οφείλεται στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, για την πάντα άψογη διάθεση συνεργασίας.

Τρι., 20 Σεπ. 2022 20:30

ΝΙΣΥΡΟΣ, ΖΩΣΙΜΟΠΟΥΛΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

J. Pachelbel: Κανόνας σε ρε μείζονα

W. A. Mozart: Ντιβερτιμέντο σε φα μείζονα, Κ. 138 

B. Bartok: Έξι ρουμάνικοι χοροί, έργο 56

A. Dvořák: Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 12, σε φα μείζονα, έργο 96, «Αμερικάνικο»

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Κουαρτέτο Εγχόρδων Αέναον

Γιώργος Μάνδυλας, βιολί
Βασίλης Σούκας, βιολί
Αντίλοχος Τρανός,  βιόλα
Αστέριος Πούφτης, βιολοντσέλο

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Είσοδος ελεύθερη