Λουκάς Καρυτινός, Μαρία Ευθυμίου, Χρίστος Παπαγεωργίου

Ταξίδι στο κέντρο της Μουσικής - η Συμφωνική Σουίτα

"Ένας μόνο χορός... δεν είναι ποτέ αρκετός..."

Τι κοινό έχουν οι μουσικές στα αρχαία και σύγχρονα πανηγύρια με τις παραστάσεις των Λουδοβίκων και τις απανταχού μοντέρνες γαμήλιες δεξιώσεις; "Τη Σουίτα". Γιατί μια έξυπνα φτιαγμένη ακολουθία (= Suite) από μουσικές πάντα μας απογειώνει!
Από τις υπαίθριες γιορτές, στις αίθουσες συναυλιών, η πιο εύπεπτη και λαϊκή συμφωνική δημιουργία, η Σουίτα, αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα "διασκεδαστικής" μουσικής της κάθε εποχής. Άλλοτε ζωηρές ή μελαγχολικές οι Συμφωνικές Σουίτες μας χορεύουν λάτιν ρυθμούς και μπαλέτα, μας αφηγούνται ιστορίες και κινηματογραφικές ταινίες, μας ταξιδεύουν σε πίνακες, οράματα, παραμύθια, δημιουργώντας κάθε φορά μέσα σε λίγη ώρα ένα μπουκέτο από αρώματα και ένα μενού μουσικών γεύσεων που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. Ένα μουσικό-ιστορικό ταξίδι στη "χαλαρή" πλευρά της ζωής!

Μια σειρά διαδραστικών συναυλιών με σκοπό να φωτίσει όσα συνδέουν τον σύγχρονο ακροατή με την διαχρονική συμφωνική μουσική, φέρνοντάς την εγγύτερα τόσο στους μη γνωρίζοντες όσο και τους ήδη φανατικούς της φίλους. Βίντεο, Ομιλίες και Μουσικές, συνδιαλέγονται δραματοποιώντας κάθε φορά το πορτραίτο ενός διαφορετικού συμφωνικού μουσικού είδους. Γνωστά και άγνωστα ιστορικά στοιχεία, προσωπικές ιστορίες,  κρυφοί συμβολισμοί και μοτίβα και η μαγεία της δομής των έργων, παρουσιάζονται με τρόπο ψυχαγωγικό.

Παρ., 5 Μαϊ. 2023 20:30

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Λουκάς Καρυτινός
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Μαρία Ευθυμίου, παρουσίαση

Χρίστος Παπαγεωργίου, παρουσίαση

Κατερίνα Ευαγγελάκου, σκηνοθεσία

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Τιμές εισιτηρίων: 25€, 20€, 15€ και 8€ (εκπτωτικό)
Προπώληση από Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022