Ρωμαϊκό Ωδείο, Κως

Φεστιβάλ «ΜουσιΚώς», συναυλία στην Κω

Συναυλίες και δράσεις στο Νότιο Αιγαίο: Ρόδος, Κως, Νίσυρος, Χάλκη Καστελόριζο

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, σε συνεργασία με τη Διεθνή Παρέμβαση για την Αειφόρο Ανάπτυξη και την Ποιότητα Ζωής «Επόμενη Ημέρα-ΑΜΚΕ» και με την αμέριστη υποστήριξη και αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου-Δ.Ο.Π.Α.Ρ., του Δήμου Νισύρου, του Δήμου Χάλκης και του Δήμου Μεγίστης συνεχίζει για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ «ΜουσιΚώς».

Διοργάνωση με στόχο την παρουσίαση εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου, την προώθηση ενός ευρύτατου συνεργατικού σχήματος μεταξύ τοπικών αρχών, μουσικών και εκπαιδευτικών φορέων, την ανάπτυξη της περιφέρειας, την επαφή με ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και ένα ευρύτερο άνοιγμα στον πολιτισμό. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 8 συναυλίες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό: δύο συναυλίες στην Κω (11 & 15 Σεπτεμβρίου), τρεις στη Ρόδο (12, 14 & 17 Σεπτεμβρίου), ενώ οι υπόλοιπες θα υλοποιηθούν στα νησιά της Νισύρου, του Καστελόριζου και της Χάλκης.

Το ρεπερτόριο των συναυλιών του Φεστιβάλ είναι ευρύτατο και εκτείνεται από την κλασική μουσική έως την οπερέτα και την κινηματογραφική μουσική και θα ερμηνευτεί από εξέχοντα σύνολα της Ορχήστρας. Το 2021 είναι κομβική χρονιά καθώς εορτάζονται τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Για το λόγο αυτό, το φετινό Φεστιβάλ «ΜουσιΚώς» είναι «αφιερωμένο» στην ελληνική μουσική δημιουργία και στους Έλληνες καλλιτέχνες. Όλες οι συναυλίες διαπνέονται από την επιθυμία ανάδειξης της πορείας της ελληνικής μουσικής αυτά τα 200 χρόνια ελευθερίας.

Οι συναυλίες δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς την στήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

Σαβ., 11 Σεπ. 2021 20:00

ΡΩΜΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΩ

ΣΟΛΙΣΤ
Αχιλλέας Λιαρμακόπουλος, τρομπόνι
Μαρκ Γκρόουελς, φλάουτο
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Νικόλαος Χαλιάσας
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Μικρή Ορχήστρα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Δωρεάν δελτία εισόδου με ηλεκτρονική κράτηση από το ticketservices.gr
Τα δελτία εισόδου εκδίδονται σε μορφή PDF και εκτυπώνονται ή αποθηκεύονται σε κινητή συσκευή.